bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Over het project

Direct gelegen aan het park Toorenvliedt wordt de volgende fase van Rittenburg gerealiseerd met woningen op vrije kavels en stadswoningen, levensloopwoningen en twee-onder-één-kapwoningen.Direct gelegen aan het groen- en waterrijke stadspark Toorenvliedt zijn inmiddels in de eerste fase van Rittenburg bijna 100 woningen gerealiseerd, twee appartementengebouwen en een zorgvilla. Een variatie aan kavelgroottes en woontypen voor ieder wat wils: voor jong en oud, met of zonder opgroeiende kinderen of levensloopbestendig. De wijk is zeer ruim opgezet en biedt veel (speel)ruimte. Met uitzicht over het park, het water of een heerlijke tuin, wordt wonen in Rittenburg een cadeautje. Je woont heerlijk rustig en op steenworp afstand van het historische centrum van Middelburg.

Nu de eerste fase zijn afronding nadert, wordt aan deze succesvolle fase een vervolg gegeven met fase II. De tweede fase bestaat uit een mix van stadswoningen, levensloopwoningen en twee-onder-één-kapwoningen, 21 in totaal die worden ontwikkeld door Bouwbedrijf De Delta. Daarnaast biedt de gemeente 13 vrije kavels aan, welke van verschillende grootte zijn en grotendeels zijn gelegen aan de Stromenweg en een drietal aan de parkzijde. 

Met deze tweede fase groeit een prachtige woonwijk met allure verder. De naam Rittenburg verwijst naar de romans van Leonard Huizinga. Deze verhalen spelen zich af rondom het park Toorenvliedt, met het statige landgoed Ter Hooge. Het gevoel van mooie oude tijden herleeft weer. Dit zie je terug in de architectuur van de nieuwe woningen en de uitstraling van de wijk.